איך בוחרים בלנדר לבית

איך בוחרים בלנדר לבית?

הממחה – מוכר לנו יותר בשם בלנדר: הינו מכשיר שימושי בכל מטבח. הוא משמש לריסוק מזון, להכנת משקאות, קוקטיילים שונים, הכנת מזון לתינוקות ועוד. קיימים דגמים רבים אשר נבדלים אלו מאלו הן  מבחינת האיכות של המוצר, ההספק, הקיבולת, העיצוב החיצוני של המוצר וגם בשיטת ההפעלה. ננסה לסדר את הדברים על פי השיקולים של הספק, קיבולת המיכל, נוחות השימוש, עמידות המוצר, האחריות עליו ומחיר של המוצר.

נדמה כי אין מטבח שאין בו את הבלנדר. קיימים דגמים רבים ושונים כאשר עלינו ללמוד להכיר את האפשרויות השונות בכדי שנדע לבחור במוצר שיענה על הצרכים שלנו ויתאים למטבח הפרטי שלנו.

הספק וקיבולת –

אחד הנתונים החשובים ביותר בבחירה של הבלנדר זהו ההספק שלו. למעשה ההספק מבטא את העוצמה של הבלנדר ואת יכולתו להתמודד עם החומרים השונים. מלבד זאת מבטיח רמת ההספק את אורך חייו של המכשיר באופן בטוח ויעיל.

אם מטרת הבלנדר היא לצורך ריסוק מוצרי מזון לא קשים כמו פירות, עשבי תיבול וכדומה ובכמות של עד ליטר אחד – נוכל בהחלט להסתפק בבלנדר בהספק של 300 ואט. עבור חומרים קשים כמו קרח כמו גם לכמויות גדולות יהיה עלינו לבחור בבלנדר של 500 ואט ויותר.

באופן כללי מומלץ מאוד לרכוש תמיד מוצר חזק יותר ביחס לצרכים, כך נוכל לעשות בו שימוש מאסיבי במקרה הצורך מבלי שנהיה מוגבלים. הדבר גם יתרום לעמידותו של המנוע ולאפשרות להפעיל את הבלנדר למשך זמן ארוך מבלי שהמנוע יתחמם מידי.

נוחות השימוש –

יש לנו שני סוגים עיקריים של מכשירי בלנדר. ישנו הבלנדר הוותיק - בלנדר כד. הוא מרסק עבורנו באופן נקי בלי להתיז לצדדים, כאשר המזון כולו נשאר בתוך הכד. כאן יש לשים לב כי מדובר בכד איכותי עם סכינים טובים. חשוב לוודא כי הכד חזק והוא לא יישבר בעקבות מכה או נפילה. כמו כן יש לבדוק את הלהבים כי הם עבים וחזקים וכמובן חדים.

מכשיר הבלנדר שאנחנו פוגשים היום יותר ויותר זהו בלנדר מוט. מדובר במוצר אשר קיים ברמות איכות שונות כאשר יש לו מגוון יתרונות. כך לדוגמא ניתן להכניס אותו לסיר ולרסק את תכולתו לאחר הבישול ולהכין מרק ירקות מבלי להעביר את תכולת הסיר לכד הבלנדר. אפשר להכין באמצעותו סלטים מרוסקים שונים (כמו טחינה, סלט עגבניות ועוד) - ישירות בתוך כלי האחסון.

מחיר ואחריות –

המחירים לבלנדרים נעים על פי רוב בטווח של 150 ₪ ועד ל400 ₪. האחריות תהיה בדרך כלל למשך שנה.

 

למאמרים נוספים:

צרו קשר

דלג לתוכן מרכזי