איך לבחור שואב אבק?
איך לבחור שואב אבק?
בין אם אנו "חולי ניקיון" ובין אם לא, רובינו עושים ניקיון בבית ברמה זו או אחרת, וכך גם במשרד או בכל מקום אחר שברשותנו. בשביל שהעבודה תתבצע בצורה טובה ובשביל שהשטח יהיה נקי באמת, צריך לעשות שימוש במכשירי ניקוי איכותיים ושואב האבק הוא אחד מהם. השקעה בשואב איכותי שעושה את העבודה כמו שצריך תיתן לכם שקט לטווח ארוך, והנה קצת מידע על סוגי השואבים ולמה הם מיועדים.
שואב רובוטי
נתחיל מזה שעושה את העבודה בשבילנו וחוסך לנו זמן ואנרגיה יקרים. שואב אבק רובוטי פועל באופן עצמאי ויודע לנווט את עצמו בעצמו, כך שניתן לעשות בו שימוש גם אם אתם לא בבית או במשרד. לשואב כזה יש כמה יתרונות – ראשית כפי שציינו לא צריך להיות בסביבתו בכדי שהוא יופעל, שנית הוא מונע פיזור של חלקיקי אבק באוויר וכך מסייע לשמירה על הבריאות, שלישית הוא חוזר עצמאית לעמדת הטעינה שלו, ורביעית, ניתן לתזמן את פעולתו ולתת לו לעבוד מתי שמתאים ונוח לנו.
שואב רגיל
השואב הנפוץ ביותר ונקרא גם שואב צילינדרי. זהו שואב שניתן באמצעותו לנקות שטיחים ומרצפות אך הוא לא מתאים לניקוי של בית עם שטיחים רבים ולכן הוא גם לא מתאים למשרדים שיש בהם שטיחים מרובים כמו גם שטיחים מקיר לקיר.
שואב עומד
זהו שואב שמתאים יותר למשרדים ולמקומות בהם יש שטיחים מקיר לקיר או שטיחים מרובים. שואב עומד הוא כבד לנשיאה מה שגם צריך לקחת בחשבון והוא מגיע עם צינורות בגדלים שונים בשביל להגיע לאזורים ספציפיים, אך הצינור שלו עלול להיות לעיתים קצר מידי.
שואב רטוב יבש
זהו שואב שניתן באמצעותו לנקות לכלוך ונוזלים ויש לו גם יכולת אגירה של הלכלוך והנוזלים הללו. כשמדובר על משרד או כל מקום תעשייתי אחר זו השואב המתאים והוא נחשב לקצת מסורבל אך אחד שעושה את העבודה שלו בצורה טובה. הוא נראה כמו צילינדר רגיל אך יש גם דגמים מעוגלים. שואב רטוב יבש יתאים גם לניקיון של הרכב.
שואבים שונים, שיטות שאיבה שונות
יש שתי שיטות שאיבה לשואבי אבק. הראשונה היא השאיבה הישירה – השואב שואב את הלכלוך עם האוויר והאוויר יוצא דרך פילטרים. לשואבים הללו יש שקית רב פעמית או מיכל איסוף והם דורשים ניקיון רב. השיטה השנייה היא השאיבה הצקלונית, שיטה בה הלכלוך נשאב בצורה סיבובית ומגיע למיכל גדול ועגול, מיכל שלא נסתם ודורש פחות התעסקות ועבודה עמו.
עוד כמה דברים חשובים
עוצמת שאיבה – רצוי לבחור בשואב בעוצמה של לפחות 380 WSP
אורך הכבל – מומלץ לבחור בשואב עם כבל ארוך בשביל שניתן יהיה לעבוד בנוחות ולנקות בכל מקום
איכות הסינון – מומלץ לוודא שהמסננים בעלי תקן בינלאומי S-CLASS או HEPA