הכוכב של המטבח – תנור האפייה הביתי

מדי כמה שנים זה קורה לרבים מאתנו: פתאום יש חשק להתחדש, לרענן את הבית, להחליף מערכת ישיבה בסלון, להעיף פריטים ישנים, להחליף שטיח, לשבור איזה קיר ולעצב אותו עם אמירה אמנותית, לקנות פינת אוכל חדשה, להחליף מקרר, לקנות תנור אפייה שיגשים לנו בלחיצת כפתור את כישורי המאסטר-קונדיטור בהתהוות...

עם כשרון כזה,  אולי תפתחי קונדיטוריה?...

קנייה של תנור אפייה חדש יכולה להיות 'אירוע' מרגש של ממש.
מי שאוהבת את עולם האפייה והמטבח והוא עבורה הרבה מעבר לעוד מקום בבית, אין ספק שכניסה של תנור אפייה מנבחרת איכותית יכולה להיות בשבילה משמחת מאוד.
מאז שפרצו אל המסכים שלנו ערוצי האוכל, תכניות האירוח, תחרויות האפייה והבישול, שפים בינלאומיים וסיפורי הצלחה זוהרים עטופים בכוכבי מישלן, עם ישראל מצביע ברגליים וחנויות שמציעות פתרונות חכמים ואיכותיים למטבח זוכות לטראפיק מרשים. תנור האפייה החדש שלך יכול להיות כבר בדרך אלייך...

סוגים של תנורי אפייה

* תנור בילט איןאיך לבחור תנור אפייה

* תנור אפייה משולב (מאפשר להפעיל יחד גם את תנור האפייה וגם את הכיריים-גז)

* תנור משולב עם כיריים צמודים בילטאין (מעליו)

* תנור שתי דלתות לרוחב

* תנור אפייה בסגנון מודרני, או בסגנון נוסטלגי/רטרו

* תנור דו-קומתי שתי דלתות גובה

* תנור אפייה בנוי דו-תאי

* תנור משולב עם מבערי גז ומבער ווק

 * תנור אפייה עם כיריים וינטאג'

* תנורי אפייה מקצועיים

* תנור אפייה לעסק (קונדיטוריה, מאפייה)

* תנורי אפייה לבתי מלון

מה חשוב לבדוק לפני שקונים (לא רק שהעיצוב סקסי ושיש ארבע תבניות-אמייל)...

* גודל התנור (והתאמתו לנישה במטבח אליה הוא מיועד להיכנס)

* נפח פנימי ('הנפח השמיש')

* מספר מצבי האפייהאיך לבחור תנור אפייה

* יעילות אנרגטית

* התאמה למתח-חשמל בישראל

*  האם יש פונקציה של חימום מהיר

* כמה מפלסי אפייה

* האם יש חימום עליון וגם חימום תחתון

* טווח טמפרטורה (מקובל בין 30-300C)

* אם יש תצוגת LCD

* אם יש הפעלה במגע-טאץ'

* האם יש טורבו אקטיבי, האם יש גריל

* אם יש לתנור מערכת-ניקוי עצמית

* סוג התאורה (וכמה נורות)

* האם יש אוורור קדמי

* איפה מוקם 'אזור הפיקוד' (כפתורים, הפעלת טאץ') האם בצד, האם עליון (מה נח לך?)

* רוחב התבניות, עומק התבניות, החומר ממנו הן עשויות

* האם דלת התנור נסגרת בטריקה שקטה Soft Motion

* כמה שכבות זכוכית יש לדלת-התנור (יש כאלו עם ארבע שכבות)

* האם יש טרמומטר דיגיטלי

* האם יש תכנית הפשרה

* האם קל להשיג חלקי חילוף, במידה ויידרש

* עמידה בתקני בטיחות (דוגמת VDA ו-CE האירופאי) והאם יש חיישן-בטחון

* האם ניתן לנקות ביעילות ובקלות

* תעודת אחריות

מחירים של תנורי אפייה איכותיים (מה יותר כיף, לקנות תנור או לקבל תנור?)

כמובן שמחיר התנור תלוי במספר פרמטרים: עוצמת המותג, גודל התנור, הפונקציות שהתנור מציע, הטכנולוגיה שלו, החומרים ממנו הוא עשוי, העיצוב המושקע שלו, וכך הלאה.
כמובן שיש תנורי אפייה מעולים שהם לא במחירים יקרים, אלא נעים סביב 1500-4000 שקלים.
תנורי הפרימיום יכולים להגיע גם ל-20,000 שקלים (אלו, לדוגמא, תנורים משולבים ברמה מקצועית, מעוצבים טופ-סטנרט, בטכנולוגיה חכמה, עם יותר מעשר תכניות-אפייה ועם 8 להבות-גז, עם אפשרות לחיבורי ברבקיו, צ'יפסר ועוד 'פירוטכניקה' מתקדמת).

"חנהל'ה אופה קטנה"...

עבור מי שאוהבת לאפות ולבשל (ולא חייבים להיות קרין גורן בשביל זה) תנור אפייה ביתי ברמה של מקצוענים יכול להיות יופי של מתנה.
תחשבו על אמא ליום האם, או על סבתא ליומולדת, או על החברה הכי טובה, איזה כיף זה יהיה לה לקבל כזו מתנה יוקרתית, סוג של 'מתנה לחיים', שתגשים דרכה את כל חלומות-הבצק, המאפים, ניחוחות הווניל והשוקולד.

מותגים מובילים בקטגוריה. לבחור רק את ה-Best

אלקטרולוקס, המילטון, Miele, Midea,Blomberg, Simens, Zannusi, ,Constructa ,Bosch אלקטרה

צרו קשר

דלג לתוכן מרכזי