המדריך להכנת ההמבורגר הביתי המושלם

ארוחת המבורגרים היא ארוחה נהדרת, מלאה בגיוונים ואפשרויות וארוחה שמתאימה לכל אחד, בכל גיל. מי שחשוב לו איכות ומידת עשייה נכונה ירצה בוודאי להבין ולדעת את כל מה שכדאי לדעת לפני הכנת ההמבורגר המושלם, כזה שמכינים בבית ברמה גבוהה וטעם נהדר. על מנת ליהנות מהמבורגר מצוין לא חייבים להזמין ממסעדה או לקנות (אפילו מהקצבייה) אלא אפשר וכדאי להכין לבד את ההמבורגרים, בעזרת כמה טריקים וטיפים חשובים שישדרגו באופן משמעותי את המרקם והטעם. כל מה שצריך זה לבחור את הבשר הטוב והאיכותי ביותר, להשתמש בתבלינים מעולים וטריים וכמובן חשוב שתהיה בבית מטחנת בשר איכותית וחזקה שבעזרתה אפשר יהיה להגיע לדרגת טחינה דקה וטובה שתשפיע לאחר מכן על המרקם והטעם של ההמבורגר המוכן. אז איך עושים את זה ומה צריך שיהיה בבית?

 

הכנת ההמבורגר הביתי המושלם – שלב אחרי שלב

המבורגר קלאסי מסורתי יוכן מבשר בקר. ישנם נתחים שונים שאפשר לבחור וההבדל ביניהם נעוץ בטעם שלהם עצמם ובטעם הסופי של ההמבורגר שיתקבל. הבחירה צריכה להתבסס על הטעם שאוהבים וגם עם המרקם של הטחינה. לכל נתח יהיה מרקם שונה לאחר הטחינה והמרקם גם ישפיע על הטעם. הדבר השני שצריך שיהיה בבית הוא מטחנת בשר חזקה וטובה. בזכותה אפשר יהיה לטחון את נתח הבשר עד קבלת המרקם הרצוי ועד העובי המועדף של הקציצה. יש את מי שאוהב את הבשר טחון היטב ויעביר אותו בטחנת הבשר אפילו פעמיים ויש את מי שדווקא המרקם הגס הוא המועדף עליו. זה בעצם היתרון הגדול ביותר של הכנת המבורגר ביתי – יישום העדפות אישיות והתאמה של ההמבורגר לטעמים שאוהבים.

 המבורגר בעזרת מטחנת בשר

מה עוד צריך שיהיה בהישג יד?

יש את מי שאוהב תוספות שונות כבר בשלב ערבוב וטחינת הבשר – תבלינים שונים, רוטב חריף או בצל מטוגן. כאשר אלה לוקחים חלק בתערובת של הבשר הטחון ההמבורגר כבר משודרג, עוד לפני שייצלה או יונח על הגריל. כאשר עושים שימוש במטחנת בשר איכותית וחזקה – התערובת תצא אחידה והטעמים שהתווספו יורגשו בכל ביס וביס. הדבר הבא הוא אמצעי הצלייה – גריל פחמים, פלטת גריל חשמלית או הגריל שבתנור הביתי. חשוב להגיע לטמפרטורה גבוהה מאד ולשים לב שההמבורגר לא נשרף או נחרך מבחוץ (אלא אם כן כך אוהבים לאכול אותו).

 

ארוחת המבורגרים ביתיים – ארוחה שמחה וצבעונית!

על השולחן יחכו לחמניות, מגוון של רטבים (קטשופ, חרדל וכל מה שאוהבים), צ'יפס חם וטרי, טבעות בצל וכל התוספות שייבחרו להיכנס את הלחמנייה עם ההמבורגר – חסה, עגבנייה, בצל טרי, מלפפון חמוץ, פרוסת גבינה צהובה, בצל מטוגן או פטריות מוקפצות. כל אחד ייקח ויכין לעצמו את המנה האהובה עליו והארוחה תהיה מהנה, מעניינת ומלאה בגיוונים!

צרו קשר

דלג לתוכן מרכזי