כל מה שצריך לדעת על מצלמות


מצלמה היא חלק מאוד חשוב מהחיים שלנו, נדיר מאוד למצוא בית שאין בו מצלמה. ללא מצלמות, כנראה שגיל זיקנה היינו מתקשים להיזכר מה עבר עלינו בחיים. כל הרגעים הקטנים והמרגשים, הגדולים והמשמעותיים- כולם נשמרים בעזרת המצלמה.


הבעיה שהיא שכמו עם הרבה מכשירי חשמל אחרים, מפרט המצלמות כולל אין ספור מילים מסובכות וראשי תיבות באנגלית, שכולנו קולקטיבית לא מבינים. בדיוק בשביל זה אנו מביאים לכם מדריך לבחירת מצלמה.


אני והמצלמה שלי:


הקומפקטית: מצלמה דיגיטלית קטנה וקלה, מזכירה מצלמת סטילס. במקרים רבים תהיה בעיצוב של ידית אחיזה עם מסך קטן הנפתח מצידה. למצלמות אלו יש עדשות קטנות יותר, פחות אפשרויות צילום ואיכות מוגבלת לעומת אחיותיהן הגדולות. הסרט נשמר בצורת קובץ וידאו על כרטיס זיכרון מהיר. יתרונן הבולט הוא בגודל ונוחות- ניתן לשאת אותן בקלות בכל תיק לכל מקום. הן גם זולות יותר. חסרונות בולטים של מצלמות וידאו קומפקטיות הם מיעוט אפשרויות ומצבי צילום, ואיכות צילום נמוכה יחסית.


הסטנדרטית: מצלמה דיגיטלית בינונית, שהיא גדולה וכבדה יותר מהקומפקטית. בעלות מסכי צפייה גדולים יותר,עדשות איכותיות ומגוון אפשרויות ומצבי צילום (תלוי בדגם). אכסון הסרט יהיה על קלטת דיגיטלית, DVD או כונן קשיח פנימי. רוב המצלמות הנמכרות בישראל הן כאלה. יתרון מרכזי של מצלמות אלו הוא באיכות הצילום והאפשרויות, אולם הן יקרות יותר וניידות פחות.


המקצועית: אלו מצלמות וידאו גדולות, כבדות ויקרות במיוחד, אשר נועדו לצילום מקצועי ותקשורתי. מצלמות וידאו מקצועיות מתאפיינות באיכות ללא תחרות אולם אינן ניידות במיוחד ומחירן מגיע לעשרות אלפי שקלים. לא מיועדות למשתמש הביתי.



מה אני צריך במצלמה שלי


זום- לכל מצלמת וידאו יש זום- הגדלת התמונה כדי לצלם מרחוק או להתמקד על אלמנט בתמונה. בדומה למצלמות סטילס, הזום יכול להיות אופטי או דיגיטלי. זום אופטי משמר את חדות ואיכות התמונה, בעוד שזום דיגיטלי מותח ומטשטש אותה. לכן כדאי להסתמך על האופטי ולהימנע אם אפשר, משימוש בדיגיטלי. אז כמה זום אתם צריכים? מי שמצלם צילום ביתי רגיל, אירועים משפחתיים וטיול פה ושם יכול להסתפק במינימום- הגדלה של פי 10. מי שמצלם גם טבע, או אירועי ספורט צריך יותר זום.


יציבות התמונה- מנגנון מכני או אלקטרוני אשר יודע לפצות על תנועות ידיים או רעידות של הצלם עצמו- ולמנוע מהתמונה לצאת מפוקוס. מייצבי תמונה דיגיטליים הם פיצוי תוכנה- מערכת שיודעת להפריד פריימים אשר חורגים מדפוס הצילום ומעידים על רעידות. מייצבים כאלה קיימים בכל מצלמות הוידאו. למצלמות מתקדמות ויקרות יותר יש מייצב תמונה מכני, שהוא בעצם מנגנון אשר מזיז את החיישן בהתאם לתנועה, ונותן בכך ייצוב טוב בהרבה ממייצב אלקטרוני.



רגישות לאור- כל מצלמה הנמכרת היום מסוגלת לצלם גם בתנאי תאורה נמוכים, כמו סביבות מוצללות וצילום בלילה. יכולת הצילום בתנאי תאורה אלו תלויה ברגישות האור של המצלמה, הנמדד ביחידות LUX . דירוג הרגישות נע על סקאלה של בין 1 ל-10, כאשר דירוג נמוך פירושו רגישות גבוהה. מצלמה בעלת 1 LUX תוכל להפיק צילום לילה צבעוני איכותי, ותתאים לצלמים מתקדמים ולצילום טבע. אם אינכם מצלמים יותר מאירועים משפחתיים או טיול מדי פעם, תוכלו להסתפק במצלמה בעלת רגישות של 9-6.


איזון לבן- יכולת של המצלמה למדוד את מידת האור בסביבתה באמצעות החיישן, ולקבוע בצורה זו מה יהיה אופי הגוונים שהיא מצלמת. המצלמה מודדת את הגוונים הבהירים בתמונה, וביחס להם יודעת אילו גוונים להבליט ובאיזו מידה על מנת לקבל צבעוניות מתאימה גם כאשר התמונה מוצפת באור בגוון שמטשטש גוונים בהירים. איזון לבן קובע במידה רבה כמה חיים ובולטים יהיו הצבעים ועל כן זהו כלי חשוב ושימושי. ניתן לשנות את האיזון הלבן באופן ידני כדי לקבל אופי גוונים שונה, לצילום אומנותי ומעניין. בנוסף, יש מצלמות אשר להן אופציית פיצוי תאורת רקע, או פיצוי אור אחורי- מונע מהאובייקט המצולם מלהופיע כצללית שחורה כאשר יש מקור אור מאחוריה, המקרין ישירות אל המצלמה עצמה.

 










צרו קשר

דלג לתוכן מרכזי