מדריך רכישת תנור אפייה לבית

מדריך רכישת תנור אפייה לבית

אין על ריח של עוגה שהרגע יצאה מהתנור.... וכדי שייווצר ריח כזה נפלא צריך לרכוש את התנור המושלם והמתאים לצרכים האישיים ולמטבח.

כיום קיימים סוגים שונים ומגוונים של תנורי אפייה ביתיים, בגדלים שונים, תנור משולב או built in, עם פונקציות מגוונות ואפשרויות בלתי נגמרות של בישול, אפיה, צלייה וכו'... אז איך בוחרים את מה שמתאים?

תנור אפיה לבית

ישנם כמה פרמטרים שצריך לבדוק טרם הרכישה:

  • גודל התנור והמידות
  • התאמה במראה למטבח
  • מענה על צרכי הבישול והאפייה
  • נוחות התפעול והניקוי
  • בטיחות ואחריות
  • תקציב

כמו בכל רכישה משמעותית, גם רכישת תנור אפייה צריכה להתאים לכיס ולהיות כדאית לרוכש. מאחר וטווח המחירים רחב חשוב להגיע מוכנים עם שאר הנתונים. בראש ובראשונה חשוב להחליט על הסוג העקרוני של התנור, האם רוצים משולב או כזה שנכנס לגומחה בקיר או בארון. בכל אחת מההחלטות חשוב למדוד ולהגיע עם המידות המדויקות של המקום בו יונח התנור, להשאיר מקום לאוורור אחורי וקדמי ונגישות נוחה ובגובה מתאים. רכישה שרירותית תגרור הפסד ועוגמת נפש גדולה. כמו כן, מומלץ להתאים את התנור למראה הכללי של המטבח, למבנה, לצבעים ולקונספט העיצובי.

מאחר והמגוון עצום מומלץ לבחור בתנור שיענה על צרכי הבישול והאפייה, כזה שמתאים בגודל למי שמבשל ומארח בכמויות, בפונקציונאליות שלו ובתוכניות ההפעלה, מעבר לארבע הקבועות שהן אפייה רגילה, טורבו, טורבו כפול וגריל. יש אנשים שאינם זקוקים לתוכניות נוספות ויכולים רכוש תנור פחות יקר.

בשוק מוצעים תנורים בעלי יכולת חימום מהירה יותר, טמפרטורה גבוהה מ- 250 מעלות, נפח פנימי גדול המאפשר יותר תבניות וכן תנור העל ריבוי תאים ואפשרויות בישול ו/או אפייה במקביל ללא השפעה של תבשיל אחד על משנהו.

לאחר בחינת הפוטנציאל של התנור חשוב לבדוק את נוחות התפעול והשימוש בו. את נוחות הפתיחה והסגירה, הכפתורים השונים, הטיימר, הכנסת התבניות והוצאתן ועוד כהנה וכהנה פונקציות שיש לבדוק שהן נוחות וקלות לשימוש. חשוב מאוד גם לבדוק את אופן הניקוי הנדרש מאחר ותנור נוטה מאוד להתלכלך.

צרו קשר

דלג לתוכן מרכזי