מה ההבדל בין מעבד מזון לבלנדר?
מה ההבדל בין מעבד מזון לבלנדר?
בואו נודה בזה. חלקנו אוהבים להיות במטבח, וחלקנו לא.
גם אלו שכן רוצים להיות במטבח ובאמת נהנים מזה - לא תמיד אוהבים את המשימות המתסכלות והמונוטוניות האלו שחוזרות על עצמם - כמו לחתוך ירקות לחתיכות קטנות ולהכין מיצים.
מבין כל המוצרי חשמל שיש לנו במטבח - אי אפשר להתעלם מהעובדה שרוב השימוש הולך למעבד מזון ולבלנדר.
במבט ראשוני זה נדמה כאילו הם עושים את אותה פעולה, הם כולם מסובבים את האוכל וחותכים אותו בעזרת סכינים.
אבל מבט קצת יותר עמוק פנימה מגלה שישנם כמה הבדלים מהותיים ביניהם.
מחפשים מעבד מזון בוש? לחצו כאן לרשימה המלאה
בלנדר - מערבל מזון
הלהבים של הבלנדר לא ממש חדים. למען האמת, הם אפילו קהים (ע"פ כמה מומחים בתחום המזון).
אבל הלהב הוא לא מה שהופך את העגבניה למרק, אלא העוצמה של המנוע.
הבלנדר מתאים בעיקר למשקאות - שייקים וקוקטיילים קפואים - והסכין שלו יכולה גם לחתוך קצת קרח.
מעבד מזון
הלהבים של המעבד מזון הם חדים כמו תער של סכין גילוח.
השוני הוא לא רק במנוע של המעבד מזון אלא בעיקר בסכינים שלו.
המעבד יכול לעשות המון דברים ויש לו הרבה שימושים במכשיר אחד - והכי חשוב, הוא עושה את זה בצורה טובה מאוד ויעילה!
מתי עדיף שלא להשתמש במעבד מזון? עם אוכל שהוא נוזלי או רופף כזה. למרות שאתה יכול לשים מרק במעבד מזון, אנחנו לא היינו ממליצים על זה.
ככל הנראה תצטרכו לעשות את זה לא מעט פעמים - בעיקר מהעובדה הפשוטה שהמעבד מזון לא יכול להכיל יותר מידי ואסור לו להיות מלא עד הקצה שלו.
מה היתרונות של המעבדי מזון?
- בגדול- כל המהות שלו - לעשות לך חיים קלים במטבח.
- חוסך זמן ואנרגיה חשובה.
- נותן לך את האפשרות להכין לבדך חמאת בוטנים, מיונז, פירורי לחם ועוד...
- פשוטים לשימוש - מכניסים את האוכל, בוחרים את המהירות, ולוחצים Start!
- יש אפשרות למעוך בשר ולטחון אותו, בנוסף גם לערבב את כל המרכיבים בתוך הבשר והתבלינים.
- הופך עבודה שיכולה לקחת גם שעות לפעמים - לדקות בודדות.
- הסלטים יכולים להיות מאוד אלגנטיים ומוגשים בצורה יפה מאוד - עם החיתוך הנכון - והמעבד מזון יכול בשמחה לעשות את זה (לא כולם...אלא של בוש לדוגמא- עושים את זה בצורה מעולה :))
- אם אין לך מושג איך לרדד את הבצק בשביל להכין פיצה או סופגניות - יש מעבדי מזון שיש בתוכם גם מיקסר! ככה שישנה השקעה בכלי אחד שהוא בעצם 3-5 כלים במקביל!
מה לשים לב לפני שקונים מעבד מזון?
לפני שאתם רצים ומבזבזים את מיטב כספכם אתם צריכים לדעת מה הולך להיות השימוש שלכם במכשיר.
אם לדוגמא, כבר יש לכם בבית בלנדר ומיקסר - לא היינו ממליצים שתקנו את המעבד מזון שכולל אותם גם, אלא אחד יותר פשוט.
בנוסף עדיף לבדוק מה המקום שיש לכם בבית - כי לפעמים המכשירים האלו תופסים לא מעט מקום במזווה.
עוד אלמנט חשוב ששווה לשים לב אליו - כמות הנפשות שיש בבית. אם יש לכם תינוקות (או עומדים להוולד ,מזל טוב :)) שווה לקנות מעבד מזון יקר שישאר לאורך כמה שנים, ככה שיספיק להם בשביל למעוך ירקות ואחרי זה גם להכין מרקים מתי שיהיו יותר גדולים.
לסיכום, יש לא מעט מעבדי מזון טובים בשוק, ויש כאלה גם פחות.
ההמלצה שלנו היא על חברת בוש, חברה גרמנית שעובדת מאז 1886.