טיגון ללא שמן – האם זה באמת אפשרי?
יכול להיות שיצא לכם כבר לשמוע על האפשרות של טיגון ללא שמן. מדובר על עניין שצובר תאוצה בשנים האחרונות, בעיקר בזכות המודעות לאורח חיים בריא. המאכלים המטוגנים הם לדעת רוב האנשים המאכלים הכי טעימים שיש, אלה שכולנו נהנים לאכול אותם. לא משנה אם אתם מדמיינים כרגע בראש צ'יפס, שניצל, חציל או אפילו סופגניות. כל אחד מאיתנו יכול לחשוב על כמות לא נגמרת של מאכלים מטוגנים שהוא אוהב לאכול. אך מה לגבי הבריאות שלנו? מיותר לציין כי היא נפגעת כאשר אנו אוכלים מאכלים מטוגנים עם שמן.
אוכל מטוגן אהוב כמעט על כולם. זה מתחיל עם חביתות רגילות, משתכלל עם צ'יפס, בצקים, ירקות וכל מיני מטוגנים בשלל צבעים וצורות. מה שמשותף לכל אלו זה הטעם המטוגן שאין כמוהו, הריח, שאותו לא כולנו ממש אוהבים. וכמובן - כמויות השמן המוגזמות. האם יש אפשרות לטגן גם ללא שמן? האם יש תחליף לשיטת הכנת המזון הוותיקה הזו, רק ללא השמן?
עולם מכשירי החשמל הקטנים למבטח הולך ומשתכלל כל הזמן וכל מי שמבצע פעולות כאלה ואחרות במטבח מתוודע מפעם לפעם למכשיר חשמל שיוצא לאור ומקל על הבישולים ועל כל מה שצריך להכין. התקופה הנוכחית היא תקופה שבה הרבה מאד אנשים ובעיקר הורים, מחפשים קיצורי דרך וזמן ורוצים להקל על עצמם ולעשות כמה שפחות בבית על מנת לפנות זמן לביצוע דברים אחרים. סיר טיגון הוא בדיוק אחד ממכשירי החשמל האלה שמביאים הרבה מאד הקלה וקיצור דרך וזמן עבור על מי שצריך לבשל או לטגן. ברגע שמכירים אותו מבינים שלא רק מדובר בסיר שמחליף את פעולת הטיגון אלא גם בכזה שיש בו יתרונות בריאותיים, שהתוצאים שמבושלים בו הרבה יותר ידידותיים מבחינה תזונתית עבור מי שעומד לאכול את הארוחה.
מאכלים מטוגנים מסוכנים לבריאות
זה נכון שרובנו נהנים מאוד לאכול מאכלים מטוגנים, אך אסור לשכוח את ההיבט הבריאותי. מאכלים שמלאים בשמן גורמים להשמנה, זוהי אחת מהסיבות השכיחות להשמנה בקרב אנשים שונים. בנוסף למעט ההשמנה, אכילת אוכל מטוגן באופן קבוע תוביל לכך שתמצאו את עצמכם מתמודדים עם מחלות נוספות. מחקרים הראו כי אוכל מטוגן מביא איתו סיכון גבוה לחלות במחלות לב או במחלות הקשורות לכלי דם. אצל ילדים ניתן לראות סיכונים לסוכרת או לכל מיני מחלות אחרות שעלולות להתפרץ בגיל מבוגר יותר. טיגון ללא שמן יכול להיות פתרון מעולה לכל מי שרוצה לאכול אוכל מטוגן מבלי לסכן את בריאותו.
לאכול אוכל מטוגן מבלי לסכן את הבריאות
אז האם באמת ישנה אפשרות לאכול אוכל מטוגן מבלי לקחת סיכונים? התשובה היא שכן, באמצעות מכשיר טיגון ללא שמן תוכלו להשיג את מבוקשכם. מדובר על מכשיר מתקדם המדמה את פעולת הטיגון, רק שאינכם צריכים להשתמש אפילו לא בטיפת שמן אחת. כך שהאוכל עצמו נשאר אותו אוכל שאתם מכירים, רק שהוא יהיה הרבה יותר בריא. האפשרות של טיגון ללא שמן אידיאלית עבור ילדים שכל מה שהם אוכלים זה אוכל מטוגן. כך תהיה לכם אפשרות להמשיך לתת לילדים את האוכל שהם אוהבים, אך בו בזמן לשמור על בריאותם.
תחליפים יעילים לטיגון ללא שמן
יש כיום תחליפים מתקדמים ונהדרים אשר מאפשרים לנו ליהנות מתוצאות נהדרות ומאכלים ערבים, כל זאת בלי להסתבך עם כמויות של שומן על כל המשתמע מכך. אמנם התוצאה לא תהיה זהה לגמרי לטיגון המסורתי, אך היתרונות הרבים שיש לטיגון ללא שמן בהחלט מצדיקים את הוויתור הזה.
סירי טיגון ללא שמן
אחד הסוגים של סירי טיגון הוא כזה שמתהדר בטיגון ללא שמן. מי שנמנע מטיגונים מפני שיש לו רצון להפחית בצריכת השמן שהוא מכניס לגוף ישמח לעשות שימוש בסיר שכזה. מדובר בשילוב בין טיגון עם כמות זעירה של שמן לבין פעולת הגריל, מה שמעניק למזון מרקם מצוין ומיוחד עם טעם נהדר. המכשירים האלה גם יכולים להחליף את הטוסטר אובן הקטן ומכיוון שהם תופסים מעט מאד מקום – נוח מאד לעשות בהם שימוש יומיומי. הם קלים ונוחים לתפעול, היתרון של מעט שמן ברור וידוע לכל אחד ובזכות החום הגבוה שהמכשיר מגיע אליו – האוכל יהיה מוכן תוך פרק זמן הרבה יותר קצר. כיום יש כמה חברות מובילות ומוכרות שמייצרות ומשווקות את סירי הטיגון ללא השמן וכך אפשר לבחור מתוך כמה אפשרויות טובות ואיכותיות.
סיר שמיועד רק לטיגון
מצד אחד נדמה שסיר כזה אולי יהיה מיותר במטבח, שכן אפשר פשוט לשפוך כמות גדולה של שמן לתוך סיר. מצד שני כדאי לדעת מה היתרונות של סירים שמיועדים לטיגון, גם אם הם עם שמן. היתרון הגדול הוא שהסיר מחמם את השמן עד להגעה לטמפרטורה שידועה שהיא הטמפרטורה הנכונה והמתאימה ביותר להכנת סוג המזון הרצוי. כך אין טיגון יתר ואין שימוש בטמפרטורה אחרת שבגללה ייספג יותר שמן במזון, ישאיר אותו שומני ויהפוך את הארוחה לבעלת הרבה יותר קלוריות ממה שהתכוונו הסועדים. כך יכול ליהנות מצ'יפס, למשל, גם מי שמקפיד על דיאטה או על צריכה מינימלית של שמן ועדיין יהיה לו טעים והוא ייהנה מהטעם של הצ'יפס המטוגן שאין שני לו.
מהם היתרונות של טיגון ללא שמן?
- שמן, קלוריות והשמנה - כולנו רוצים לשמור על גזרה ועל משקל. רוצים לאכול גם אוכל טעים, אבל בלי להשמין. הפתרון של טיגון ללא שמן ממש נועד עבור המטרה הזו. הוא מאפשר לנו ליהנות מהאוכל ללא כל השמן שמסתפח אליו בכמויות הזויות שלא היינו באמת רוצים להכניס אל תוך גופנו.
- בריאות - כאשר שמן מגיע לטמפרטורה גבוהה מאוד, נוצרים בו תהליכים שונים שחושפים את הגוף לנזקים. לכל שמן יש התנהגות משלו ותגובות מסוימות לטמפרטורה, אך תמיד כדאי לזכור שאוכל מטוגן פוגע במערכות גופנו, עלול לגרום למחלות, להעלות את לחץ הדם ועוד.
- ריח - טיגון בשמן כרוך תמיד בריחות לא נעימים. הריחות שמתפזרים במהלך הטיגון ממלאים את כל הסביבה. בתחילה אולי הריח נעים. אך ככל שעובר הזמן הריח נספג בקירות ומחריף. מה שיוצר תחושה של מחנק וצורך דחוף לאוורר במקסימום שאפשר.
- התעסקות - טיגון זו פעולה שדורשת התעסקות מרובה. להפוך מצד לצד, לווסת את החום, להוסיף שמן ולהוציא. כל זה לוקח הרבה זמן. יש תחליפים טובים יותר לטיגון ללא שמן בדרך קלה ויותר ותובענית פחות.
- טעם - גם בטיגון ללא שמן ניתן ליהנות מתוצאות נהדרות וטעמים מיוחדים. כמובן שצריך ללמוד את הדרך ואת השיטה, על מנת להצליח להפיק מאכלים בטעמים מיוחדים ובמרקם מתאים. כל זאת ללא טיגון כלל.
כיצד עובד סיר טיגון ללא שמן?
כל מי שתוהה לגבי האפשרות של טיגון ללא שמן, צריך להכיר את הטכנולוגיה עצמה. אז כיצד עובד מכשיר טיגון ללא שמן? בסיר טיגון רגיל האוכל מתבשל בשמן בטמפרטורה גבוהה, בסיר טיגון ללא שמן האוכל מתבשל באוויר חם. באמצעות האוויר החם האוכל מקבל את המרקם הרצוי, מדובר על תחליף אידיאלי לשמן. למתבונן מהצד האוכל נשאר בדיוק אותו הדבר, אך כמו שכבר הבנתם הוא יהיה הרבה יותר בריא. ישנם סירי בישול המאפשרים לכם גם לאפות, לעשות על האש ועוד כל מיני אפשרויות אחרות.
פתרונות מתקדמים לטיגון ללא שמן
כדאי מאוד להכיר את המכשור החדשני ואת הכלים הקיימים כיום שמאפשרים לטגן ללא שמן כלל. זאת באוויר חם ובסיר טיגון ייעודי שמאפשר להכין את המאכלים בקלות, במהירות יחסית ובלי שמן בכלל. מהיום תוכלו גם אתם ליהנות ממאכלים טעמים במרקמים מיוחדים, והכי חשוב - ללא שמן בכלל! אפשר ליהנות מאוכל טוב ומזין, ממגוון טעמים וניחוחות בלי להגזים עם כמויות השמן שיוצקים לתוך המחבת. כי השמן שמבעבע לו סביב לתבשיל מעורר תאבון ומשביח את המאכל, אך אם נחשוב שוב על כמויות השמן, על המשקל ועל הבריאות שלנו - נחפש תחליף בריא ומומלץ יותר.
איך בוחרים מכשיר טיגון ללא שמן?
לרשותכם עומד מבחר ענק של סירי טיגון ללא שמן, וחובה עליכם לבחור את הסיר המתאים. אז איך מבין כל ההיצע הקיים תדעו איזה סיר הכי מתאים לכם? ראשית אנו מציעים לכם לחפש סיר טיגון ללא שמן של חברה מוכרת, כזאת שאתם סומכים עליה. בנוסף מוטב לחפש מכשיר טיגון ללא שמן בגודל הרצוי, כך שלא תצטרכו לחזור על פעולת הבישול פעם אחר פעם. עם כל זה, אסור לכם לשכוח לקרוא המלצות שונות של לקוחות שכבר רכשו מכשירי טיגון ללא שמן. אחרי שתשימו לב לכל הפרמטרים האלה, לא תהיה סיבה שלא תרכשו את המכשיר המושלם. מהיום אפשר לטגן אוכל בצורה בריאה מבלי לוותר על הטעם המיוחד!
לצפייה במגוון סירי הטיגון ללא שמן - לחצו כאן